Handboek Voor de Behandeling Van Alcoholverslaving PDF ePub eBook

Books Info:

Handboek Voor de Behandeling Van Alcoholverslaving free pdf De Community Reinforcement Approach (CRA) is een gedragstherapeutische methode voor de behandeling van verslaving, ontwikkeld in de Verenigde Staten. Deze behandeling gaat ervan uit dat mensen afhankelijk van middelen blijven doordat zij worden omgeven door een overmaat aan factoren die hun alcohol- en/of druggebruik bekrachtigen. Aantrekkelijke, niet-verslavingsgebonden alternatieven zijn in onvoldoende mate aanwezig of ontbreken zelfs. CRA heeft als doel samen met de client te werken aan een nieuwe en gezondere leefstijl die meer voldoening geeft dan alcohol- en/of druggebruik. Inmiddels bestaat er ruimschoots bewijs dat CRA een effectieve behandeling voor clienten met verslavingsproblemen is. De 2e druk van Handboek voor de behandeling van alcoholverslaving voorziet in de leemte aan Nederlandstalige literatuur op dit gebied.Deze gezaghebbende handleiding voor hulpverleners beschrijft de klinische praktijk van CRA, de theoretische grondslag ervan, de ontwikkeling van CRA en het hiernaar verrichte onderzoek in de VS en in Europa. Belangrijke CRA-procedures worden uitgebreid beschreven en vele voorbeelden van praktijkgesprekken komen aan bod die de procedures in deze methodiek illustreren. De hulpverlener kan hier uitstekend mee aan de slag in de dagelijkse hulpverlening. Tevens is de wetenschappelijke evidentie actualiseerd, zodat het werk een onmisbare handleiding is voor iedereen die werkt met clienten met verslavingsproblemen.De vertaling van het oorspronkelijke, Engelstalige handboek is bewerkt door Nederlandse CRA-deskundigen en door hen voorzien van tal van voorbeelden voor de Nederlandse behandelsituatie. In deze nieuwe geactualiseerde druk is er een update toegevoegd, waarin de laatste stand van de wetenschappelijke evidentie is beschreven. Daarnaast is de leesbaarheid van de overige hoofdstukken verbeterd."

About Robert J Meyers, PH.

Regrettably, at this time we simply cannot give you details about the Author Robert J Meyers, PH.. However does not necessarily mean that we are unsuccessful to be with her assortment. We question you assist us on this make any difference. For those who have sparetime and require may greatly enjoy in the event you give us all your information. Any time obtaining this sort of opinions and information via end users about the Handboek Voor de Behandeling Van Alcoholverslaving Author Robert J Meyers, PH., we all very first the girl look at. As soon as many of us ensure that almost all accurate, merely write-up the item. Many of us can see this help as well as thanks upfront.

Details Book

Author : Robert J Meyers, PH.
Publisher : Bohn Stafleu Van Loghum
Data Published : 26 March 2014
ISBN : 9031397512
EAN : 9789031397518
Format Book : PDF, Epub, DOCx, TXT
Number of Pages : 188 pages
Age + : 15 years
Language : English
Rating :

Reviews Handboek Voor de Behandeling Van Alcoholverslaving17 Comments Add a comment
Related eBooks Download


 • Dramatische Werken [DUT] free pdfDramatische Werken [DUT]

  Dit boek (hardcover) is onderdeel van de TREDITION CLASSICS serie. De makers van deze serie zijn verbonden door hun passie voor literatuur en gedreven met de bedoeling om alle publieke domein boeken weer gedrukte vorm beschikbaar te maken - wereldwijd..


 • Drie Vertellingen [DUT] free pdfDrie Vertellingen [DUT]

  Dit boek is onderdeel van de TREDITION CLASSICS serie. De makers van deze serie zijn verbonden door hun passie voor literatuur en gedreven met de bedoeling om alle publieke domein boeken weer gedrukte vorm beschikbaar te maken - wereldwijd..


 • Tandheelkundige Kennis Voor Tandartsassistenten [DUT] free pdfTandheelkundige Kennis Voor Tandartsassistenten [DUT]

  Dit boek geeft een volledig overzicht in tekst en beeld van de belangrijkste tandheelkundige kennis voor de tandartsassistent. Hierbij komen o.m. aan bod: anatomie/fysiologie..


 • Salvestrolen [DUT] free pdfSalvestrolen [DUT]

  SALVESTROLEN zijn een nieuwe klasse van natuurlijke verbindingen die een farmacologische definitie hebben in plaats van een chemische definitie. Ze worden gedefinieerd door wat de metabolieten doen die voortkomen uit de metabolisatie van deze verbindingen door het CYP1B1 enzym in kankercellen..


 • Operations Research Proceedings free pdfOperations Research Proceedings

  In diesem Band werden zentrale Themen und neuere Entwicklungstendenzen auf dem Gebiet des Operations Research (OR) behandelt. Gegenstand sind die Vortrage. die anlasslich der 22. Jahrestagung der Deutschen Gesellschaft fur Operations Research (DGOR) und der Nederlandse Stichting voor Operations Research (NSOR) in der Zeit vom 25..


 • Handboek Voor de Behandeling Van Alcoholverslaving free pdfHandboek Voor de Behandeling Van Alcoholverslaving

  . De Community Reinforcement Approach (CRA) is een gedragstherapeutische methode voor de behandeling van verslaving, ontwikkeld in de Verenigde Staten. Deze behandeling gaat ervan uit dat mensen afhan